Сезонні продукти травня

    Ура! Настали травневі свята. Для нашого організму теж настало свято, свято молодих овочів і зелені, які містять максимальну кількість вітамінів і мінералів. Тепер ми зможемо з легкістю заповнити втрачений за зиму запас вітамінів і мікроелементів.

                                  
   Зелена цибуля 
   Цибуля складається на 90% із води. Решта 10% складають харчові волокна, мінерали та вітаміни. В 100 гр. зеленої цибулі міститься денна норма вітаміну С. Також у ній є каротин, ефірні масла, вітаміни А і В, цинк, залізо, калій, магній та багато інших корисних речовин.
Наявність цинку, фтори та кальцію покращує стан волосся, зубів та нігтів.
Свіжу цибулю використовують для профілактики застуди, авітамінозу та для покращення травлення.
Зелена цибуля прекрасний засіб для боротьби з анемією, запаленнями та погіршення травлення або підвищення кров’яного тиску.
      

  Молода капуста
        
Молода капуста вважається джерелом вітамінів і мінералів, які позитивно впливають на стан здоров'я людини. Перед її вживанням важливо вивчити всі властивості овоча, щоб не завдати шкоди організму.
Молода капуста стримає близько 90% води. Основними вітамінами, якими багата молода капуста, вважаються вітаміни групи А, В, С, Р і К. Кожні позитивно позначаються на певній системі організму, а ось вітамін С з користю впливає на імунну систему людини.
 Калорійність молодої капусти невисока. У 100 г продукту налічується не більше 42 калорій, тому її можуть вживати люди, хворі на цукровий діабет або ті, хто дотримується правильного харчування і стежить за вагою. Існують дієти, які передбачають вживання салату з молодої капусти, адже вони здатні наситити людський організм всіма необхідними вітамінами і мінералами, що не провокує збої внутрішніх систем.
      Кріп
Кріп життєво необхідний для діабетиків та людям із підвищеним холестерином у крові.
Кріп відзначається низьким вмістом калорій та зовсім не містить холестерину. Наприклад в 100 гр. кропу є 100 мг вітаміну С і 335 мг калію. При цьому він містить багато антиоксидантів, вітамінів В, АА, РР, Е та харчових волокон, завдяки яким зменшує кількість цукру в крові.
Також це ефективний засіб покращити травлення, позбутися головної болі та безсоння. Крім того, кріп використовують для профілактики раку.
        Петрушка


   Харчовий склад петрушки є універсальним, її корисні властивості є комплексними і зачіпають різні аспекти здоров’я людини.
Ця трава покращує склад крові, допомагає уникати анемії і атеросклерозу, підтримує еластичність кровоносних судин і захищає організм від артритів.

Також петрушка є народним методом по боротьбі з неприємними запахами з рота.
                       Редис


                                        

Редис - джерело корисних речовин. У ньому міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини.
У редисці міститься клітковина, необхідна для хорошого травлення. Крім того, в цьому овочі - дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить його просто незамінним для тих, хто стежить за фігурою. Редис може бути протипоказаний людям, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий